Jalkineet

Nahka on suosittu materiaali jalkineissa, mutta on olemassa myös runsaasti synteettisistä materiaaleista ja kasvitekstiileistä valmistettuja kenkiä. Materiaaleina käytetään mm. tekonahkaa, hamppua, canvasta, tekomokkanahkaa, muovia, puuvillaa tai mikrokuitua. Epävegaanisen pintamateriaalin lisäksi kengissä voidaan käyttää eläinperäisiä liimoja, jotka valmistetaan eläinten nahasta, jänteistä tai sorkista. Usein näiden liimojen alkuperää on vaikeaa tai mahdotonta selvittää valmistajaltakaan.

Kenkien materiaaleilla on omat symbolinsa. Yleensä kengistä löytyy merkintä päälliselle, vuorille ja pohjalle. Jalkinemerkintöjen selitykset:

jalkinemerkinnat

Nahka ja pinnoitettu nahka ovat aina epävegaanisia. Tekstiilillä voidaan tarkoittaa kasvikunnan kuitua, tai eläinkuitua, kuten villaa ja karvaa. Yleensä kengässä on maininta siitä, mikä tekstiili on kyseessä. Tekomateriaali voi tarkoittaa esimerkiksi tekonahkaa tai kumia.

Kaupat

Suomalaisista kenkäkaupoista ja tavarataloista löytyy useimmiten vegaanisia kenkävaihtoehtoja jokaiseen vuodenaikaan ja käyttötarkoitukseen. Tässä myös lista verkkokaupoista, joilla on laaja vegaanikenkien valikoima ja toimitusmahdollisuus Suomeen: