Eläinperäiset kuidut

Eri eläimistä peräisin olevia kuituja käytetään paidoissa, sukissa, takeissa, asusteissa ja muissa vaatetekstiileissä sekä siveltimissä ja harjoissa. Valmistusmateriaalin voi tarkistaa vaatteen lapusta.

Silkki / silk
Silkkitoukan kehräämää lankaa kotelon muodostamista varten. Silkkiperhosen toukkia on tapettava 1500, jotta saadaan sata grammaa silkkiä. Silkkiä käytetään myös kosmetiikassa.
Villa / wool
Lampaankarvaa. Lammastuotanto on tehotuotantoa, jossa eläimet on jalostettu kasvattamaan luonnottoman suuren villamäärän. Villasta kehrätään lankaa, josta valmistetaan erilaisia vaatteita ja tossuja.
Untuva / down feather
Lintujen, yleensä hanhien ja ankkojen höyheniä. Käytetään takkien ja tyynyjen täytteenä.
Turkis / fur
Nisäkkään nahka ja karvat. Yleisimpiä turkiseläimiä ovat kettu, koira, kissa, minkki, piisami, chinchilla, hylje, saukko ja supikoira. Turkista käytetään vaatetuksessa, jalkineissa, huonekaluissa ja leluissa.
Nahka / leather
Käsitelty eläimen iho. Yleensä peräisin teuraseläimiltä, mutta voi olla villieläinten, kuten kengurujen ja matelijoiden nahkaa. Käytetään jalkineissa, vaatteissa, laukuissa ja huonekaluissa. Nahan karkeammasta alapuolesta valmistetaan mokkanahkaa, kiiltävästä yläpuolesta pintanahkaa.
Angora
Angorakanin karvaa. Liian pehmeää langaksi kehräämiseen, käytetään usein sekoitettuna muuhun karvaan.
Mohair
Angoravuohen karvaa. Käytetään usein sekoitettuna muihin villoihin ja karvoihin.
Alpakka / alpaca
Alpakka-laaman karvaa. Pehmeämpää kuin lampaanvilla. Alpakkaa myydään yleensä lankana.
Kashmir / cashmere
Kasmirvuohesta kerättyä alusvillaa. Käytetään sellaisenaan huiveissa ja paidoissa, sekä sekoitettuna muihin karvoihin tai keinokuituihin.
Kameli / camel
Kaksikyttyräisten kameleiden karvaa. Kameleista saadaan alusvillaa, jota käytetään vaatetuksessa, sekä peitinvillaa, jota käytetään köysissä ja huovissa.
Vikunja / vicuna wool
Rauhoitetun vikunja-kamelieläimen karvaa. Maailman kalleinta villaa. Siitä valmistetaan ylellisyyskankaita ja -neuleita.
Jakki / yak
Jakki-laamaeläimen karvaa. Käytetään vaatetuksessa ja peruukeissa.
Naudankarva
Teuraseläimien karkeaa karvaa, jota käytetään harjoissa, köysissä ja huonekalutekstiileissä.
Vuohenkarva / goat hair
Vuohieläimen karvaa. Käytetään villasekoitteissa neuleissa ja harjoissa.
Sianharjas / boar bristle
(Villi)sian karvaa. Käytetään siveltimissä ja harjoissa.